Kulminacją tego wydarzenia będzie Święto Niepodległości 11 listopada, podczas którego gęsina będzie podawana w pełnej krasie i na przeróżne autorskie sposoby przez Szefa Kuchni Restauracji Bonifacio Darka Ratuszniaka.
Zapraszamy zatem wszystkich smakoszy do przepięknej Pradoliny Wkry, w gościnne progi Bonifacio SPA & Sport Resort na degustację takich pyszności jak.:
- tatar z gęsiego fileta na razowym toście z marmoladą cebulową i orzechami,
- sałata z gęsimi wątróbkami i gruszkowym sosem z plastrami sera z grzybowa,
- dojrzewająca pierś gęsia, wędzona w polnym sianie z pianą borowikową i sałatą frize
- krupnik z palonej kaszy gryczanej na gęsich korpusach z podrobami i natką,
- komfitowane udo gęsie podane z pieczoną antonówką na ragout dyniowym z winogronowym sosem
- czy też prawdziwie królewskie danie czyli gęsina pieczona w całej okazałości po staropolsku podawana z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem miodowo jabłkowym z winiakiem.
Do tych smakołyków Sommelier Restauracji Bonifacio zaproponuje specjalnie dobrane polskie wina świętomarcińskie z Winnicy Srebrna Góra koło Krakowa oraz inne wyborne wina z najlepszych winnic Nowego i Starego Świata.
Gorąco zapraszamy i życzymy smacznego!