Z dumą informujemy, że nasza hotelowa Restauracja "Żurawia" po raz kolejny została oficjalnym partnerem prestiżowej akcji „Gęsina na Św. Marcina” sygnowanej przez Stowarzyszenie „Slow Food Polska”
Zapraszamy wszystkich smakoszy w gościnne progi Bonifacio SPA & Sport Resort na degustację przygotowanych przez Szefa Dariusza Ratuszniaka takich pyszności jak.:
- Gęsie wątróbki podane z malinami, kiszonym burakiem, marmoladą z czerwonej cenuli oraz cykorią
- Knedle z szarpaną gęsiną z dodatkiem palonego masła, chrustu porowego oraz karmelu
- Rosół z pieczonych korpusów gęsi z korzeniowymi warzywami, suszoną śliwką i uszkami z grzybami
- Duszone żołąki gęsie na miodzie akacjowymi, demi glace i czerwonym winie z puree z pasternaku
- Filet gęsi owsianej na kapuście czerwonej z dodatkiem maślanych rydzy i dyniowych klusek, czekoladowy sos demi glace
Do gęsiny proponujemy oficjalne wino świętomarcińskie z renomowanej polskiej Winnicy Turnau, o którym jego twórcy sami mowią, że „Jest dokładnym odzwierciedleniem tego roku. Rześkie i szczypiące, ma delikatną strukturę motyla i dysponuje wyrazistymi, wyhodowanymi w nocnych chłodach jesieni, aromatami. To zamknięta w butelce młodość, którą trzeba jak najprędzej wypuścić"