Zapraszamy wszystkich smakoszy w gościnne progi Bonifacio SPA & Sport Resort na degustację przygotowanych przez Szefa Dariusza Ratuszniaka takich pyszności jak.:
- Smalec gęsi na prażonych jabłkach z grzanką z chleba wieloziarnistego
- Gęsie wątróbki na maślanej chałce z plastrami bekonu i kiszonymi rzodkiewkami
- Szarpana gęsina w chlebkach pita z dressingiem buraczanym i konfiturą cebulową
- Tagliatelle z gęsimi żołądkami i borowikami w sosie balsamico
- Kapuśniak na gęsich korpusach z majerankiem
- Pieczone udo gęsie w likierze cynamonowym ze słoną tartą kasztanową
Do gęsiny proponujemy oficjalne wino świętomarcińskie z renomowanej Winnicy Turnau – Seyval Blanc, które ze względu na swój młodzieńczy charakter, jest lekkie i bardzo aromatyczne, z nutami cytrusów, owoców tropikalnych i jabłek. Usta naszych smakoszy otula delikatną limonkową kwasowością. Ciekawostką, że winogrona na to wino zostały zebrane w pierwszej połowie października, co pozwoliło zachować niewielką ilość cukru resztkowego, który świetnie równoważy wyrazistą kwasowość północnego klimatu.